Terapie și consiliere

Centrul de terapie, consiliere psihologică, orientare în carieră, consiliere juridică şi socială îşi propune să ofere servicii ce constau în:

• Terapie
  • Psihoterapie individual și de grup pentru copii și adulți (inclusiv pentru copii cu dizabilități)
  • Logopedie
  • Kinetoterapie
  • Consiliere Psihologică
  • Consiliere juridică
  • Orientare în carieră
  • Dezvoltare personală
  • Consiliere socială

Echipa de profesioniști angajați ai Centrului este compusă din experți cu mare experiență în domeniile lor de activitate printre care se numără:

• Psihologi clinicieni specializați în terapiile cognitiv-comportamentale, psihoterapie, logopedie, consiliere psihologică individuală și de grup, dezvoltare personală;
  • Consilier vocațional;
  • Kinetoterapeut;
  • Avocat, consilier juridic;
  • Sociolog- psiholog, asistent social specializat în consiliere socială;
  • Traineri

În funcție de nevoile beneficiarilor centrului, angajam și alți specialiști în regim permanent sau colaborare.

Descrierea servicilor noastre:

* Psihoterapia pentru copii. Copiii sunt adolescenții de mâine, adulții. Sunt  la vârsta la care pot fi ajutați, modelați și îndrumați. Noi venim în ajutorul lor și vă aşteptam cu drag, cu responsabilitate și profesionalism.

* Psihoterapia sau „tratamentul” sufletului se adresează atât persoanelor adulte cât şi adolescenţilor, atât copiilor dar şi vârstnicilor, atât celor care traverseazâ situaţii dificile, care au suferit diverse traume emotionale cât şi oamenilor care vor să se cunoască mai bine, celor care doresc să înveţe noi modalităţi de relaţionare cu ceilalţi, să-si dezvolte abilităţile personale dar şi persoanelor care vor să-şi rezolve diverse probleme de viata.

* Dezvoltarea personală începe prin creşterea conştiinţei de sine. Pentru a putea determina ce aspect vrem să îmbunătăţim trebuie mai întâi să vedem care sunt lucrurile pe care le putem face şi care sunt cele pe care nu le putem face in acest moment al existentei noastre. Prin experimentare şi implicare în exerciţii vă identificaţi şi înţelegeţi valorile personale. Valorile personale sunt acele atribute de gândire şi comportament care sunt construite in timp. Şi în funcţie de care ne ghidăm viaţa.

* Tratamente logopedice. Tulburările de limbaj au o frecvenţă mai mare în copilărie şi în perioadele de constituire a limbajului, ca urmare a fragilităţii aparatului fono-articulator si a sistemelor cerebrale implicate in vorbire. Toate tulburarile de limbaj au un caracter tranzitoriu şi sunt corectabile, educabile, prin metode specific logopedice şi printr-o serie de procedee cu caracter general. Orice tulburare de limbaj are tendinţa de a se agrava şi consolida in timp, ca deprindere negativă. Incepând ca nişte lucruri simple, tulburarile de limbaj produc în timp efecte negative asupra personalităţii şi comportamentului  subiectului,ele fiind trăite dramatic şi tensionat pe fondul frustrării şi anxietăţii. Incepând ca nişte lucruri simple, tulburarile de limbaj produc în timp efecte negative asupra personalităţii şi comportamentului subiectului, ele fiind trăite dramatic şi tensional pe fondul frustrării şi anxietătii.

*Kinetoterapia. Este o terapie realizată cu ajutorul mișcării prin care se ȋncearcǎ sǎ se restabileascǎ anumite funcții ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonimǎ cu gimnastica medicalǎ, deși o ȋnglobeazǎ. Kinetoterapia utilizeazǎ mișcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la apariția anumitor boli.

Contact:

Adresa: Str. Popa Petre, numărul 15, sector 2, București